Lukas overvandt sin hjemve på MakerCamp

Før jeg skulle afsted på MakerCamp for første gang…

… var jeg nervøs for at være væk fra mine forældre i en uge. Samtidig var jeg også spændt på, hvad vi skulle lave, og om jeg kunne få fritiden til at gå. Jeg var også meget nervøs for, at jeg ikke fandt nogen at snakke med. Jeg glædede mig meget til at programmere, og det var derfor at jeg tog afsted.

Da jeg så var kommet afsted på camp…

… var jeg meget ked af det i starten, men det blev lidt bedre efterhånden, som vi kom i gang. Det var super hyggeligt og sjovt, både med aktiviteterne og med at programmere. Jeg fandt en at snakke med, som heller ikke havde været der før. De fleste dage havde jeg nogle tidspunkter, hvor jeg var ked af det og havde hjemve.

Når jeg blev ked af det på campen, fordi jeg savnede mine forældre…

… var det ofte, når vi skulle spise, fordi jeg ikke var vant til at spise uden mine forældre, og når vi havde “fri”, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg så skulle lave. Når vi spiste, begyndte jeg at snakke med de andre, og så gik det fint. Jeg fandt også ud af, at maden ikke var “mærkelig”, men noget som næsten alle kan lide. I fritiden ringede jeg til mine forældre først. Det gjorde mig meget ked af det, men også lettet, fordi så fik jeg fortalt dem om, hvordan det gik. Derefter gik jeg hen til Cecilie (min kontaktperson). Vi gik ture og snakkede sammen. Det hjalp mig meget med at komme af med tanken om hjemve. Vi fik arrangeret et tidspunkt, hvor mine forældre kom ned og besøgte mig på campen. Det gjorde så, at jeg kunne komme igennem resten af campen uden at få særligt meget hjemve.

Jeg skal afsted på MakerCamp igen, fordi…

… det var super hyggeligt, og jeg lærte en hel del. 

Før MakerCamp den her gang tænker jeg…

… meget bedre end sidst om at skulle være væk hjemme fra i en uge. Nu ved jeg også, hvordan det er, og jeg kender nogle af de andre. Så jeg føler mig meget mere sikker nu. Jeg er spændt på, men også nervøs for, hvordan det kommer til at gå. Jeg glæder mig rigtigt meget, fordi jeg elsker at programmere. Og det er sjovt at være sammen med nogle, som også godt kan lide det.

Efter at have overvundet min hjemve, havde jeg…

… det helt fantastisk, fordi jeg havde en fantastisk uge, hvor jeg var væk fra mine forældre, men stadig hyggede mig. Det har gjort, at jeg er mere tryg ved at være væk uden mine forældre.

Mit råd til andre, der godt kan få hjemve, når de er væk hjemmefra, er…

… at man kun skal ringe til ens forældre, hvis man føler, at det hjælper en. Fordi ellers kan det godt give en mere hjemve at høre deres stemmer. Prøv at find nogen at snakke med, både i timerne, men også i fritiden. Der er ikke noget værre end ikke at vide, hvad man skal lave. Hvis man skulle blive ked af det, så gå til din kontaktperson, fordi de er der kun for at hjælpe dig.

På det her års MakerCamp glæder jeg mig allermest til…

… at lære mere om programmering.

Til nogen, der skal på MakerCamp for første gang, vil jeg bare sige…

Glæd dig, det er en fantastisk oplevelse!

Læs alt om MakerCamp lige her. Hør også om MakerCamper Elias’ oplevelser på MakerCamp her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.