Ofte stillede spørgsmål om MakerCamp

MakerCamp er den første og eneste af sin slags i Danmark. Derfor er det også helt naturligt, at man måske sidder derhjemme og har spørgsmål. For hvad er det nu liiige, man kan forvente, hvis man sender sit barn afsted på sådan en camp? Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål, så du kan blive klogere på det hele, og mængden af dine spørgsmål forhåbentligt bliver mindre.

Hvad kan man lære på MakerCamp?

På MakerCamp tilbyder vi forskellige linjer, man som deltager får mulighed for at vælge sig ind på.

Er man under 12 år, kan man lære at programmere computerspil i Scratch og man kan prøve kræfter med robotprogrammering med Lego Mindstorms.

Hvis man er over 13 år, kan man vælge mellem spildesign og programmering i GameMaker, man kan blive skrap til at bygge og programmere med Arduino og Lego Mindstorms eller man kan komme på Web developer linjen, hvor man lærer at lave fede hjemmeside med HTML, CSS og javascript.

Lige meget om man vælger computerspil eller robotprogrammering som fokus, lærer man også at 3D-modellere og får lov at få sit eget 3D-print med hjem.

Der vil i løbet af campen desuden være små workshops, som man kan vælge sig ind på. Man kan eksempelvis prøve MakeyMakey og Sphero-robotter. Eller man kan få en snuse til nogle af de teknologier, der bliver brugt på den linje, man ikke har valgt.

Det er ikke nødvendigt at have prøvet programmering før for at deltage. Vi sørger desuden også for, at dem, der enten har været på camp før eller har kendskab til programmering, også bliver udfordret.

Hvad hvis mit barn er nervøs over at tage på camp uden at kende nogen?

Hele den første dag på MakerCamp bruger vi på at ryste camperne sammen, så alle lærer hinanden at kende, og vi er sikre på, at alle føler sig trygge og finder nogle, de bonder med. Vores søde undervisere er rigtig dygtige til at sørge for, at alle er med. Og vi kan afsløre, at en stor del af grunden til, at vi har så mange gengangere på vores camps, er alle de gode venskaber, der hvert år opstår på MakerCamp.

Hvem er de voksne på campen?

På MakerCamp er vi en blanding af lærere, lærerstuderende og unge studerende fra landets IT-uddannelser. Vi udvælger nøje, hvem der skal med på camp og sammensætter et team, så der er forskellige voksne som camperne kan spejle sig i. 

Kan jeg få fat på mit barn på campen?

På MakerCamp har vi halvanden times mobiltid om dagen. Vi ved af erfaring, at hvis du ikke hører nyt fra campen, er det fordi, dit barn har for travlt med at hygge sig med nye venner. Hvis du skulle få brug for at komme i kontakt med dit barn, kan du dog altid få fat i camplederen. 

Hvilke computerspil bliver der spillet på MakerCamp?

Når dagens læringsprogram er slut, har vi forskellige aktiviteter, som vi hygger os med sammen om eftermiddagen. Her må børnene blandt andet gerne spille computer og bruge vores spilkonsoller. Børnene spiller blandt andet Minecraft, CS Go, Fortnite, Overwatch, Player Unknown Battlegrounds og Tekken. Der er altid en voksen til stede, når der bliver spillet computer, og vi er vilde med at lære om de nye spil, børnene spiller. 

Tager I hensyn til børn med allergier?

På MakerCamp kan alle børn være med – også selvom man er allergisk over for noget. Hvad end det er glutenallergi, lactose intolerance og høfeber, så har vi erfaring med at varetage, hvad der følger med.

Hvordan sover børnene på campen?

Camperne sover enten i sovesale og efterskoleværelser. Alle sover på værelser med andre i samme aldersgruppe. Antallet af campere pr. værelse varierer. Der vil være værelser med 4, 9 og 15 campere. Vi tager dog forbehold for, at antallet af campere pr. værelse ændres hvis nødvendigt. Der vil hver aften blive læst godnathistorie for de 10-12 årige og de ældste (hvis det ønskes). Der vil altid være en nattevagt, som sover tæt på sovesalen, så camperne altid ved, hvor den voksne kan findes.

Hvad er børnenes sengetider?

De campere, der er under 13 år, får læst eller improviseret godnathistorie i deres senge kl. 21:30. På samme tidspunkt begynder de ældre campere at tage nattøj på, som de hygger og chiller rundt i, indtil vi slukker for lyset kl. 22:30. Dagen starter omkring kl. 7:30-7:45, hvor børnene bliver vækket af Star Wars musik og kommer i bad og får tøj på, så de er klar til morgenmad kl. 8:30.

Har I nogensinde aflyst en camp pga. for lidt tilmeldinger?

Vi har aldrig aflyst en MakerCamp, og det kommer vi stensikkert heller ikke til denne gang 🙂

Hvor mange pladser er der tilbage på campen i uge 27 og 28 i 2020?

Vi er overraskede over, hvor hurtigt det går med tilmeldingerne til sommerens camp. På campen på Sjælland er over halvdelen af pladserne allerede væk. Hvis det fortsætter som det gør nu, vil campen på Sjælland være udsolgt slut marts.

Skal dit barn med på camp?

Tilmeld dit barn lige her

Comments 1

 1. Hej

  Jeg har læst jeres opslag om tilmelding, Covid og Makercamp.

  Vi har besluttet os for, at vi gerne vil have Nicolai med igen i år i uge 28, men jeg har afventet situationen i forhold til at booke plads.

  Hvornår er sidste frist for tilmelding? Jeg synes, at 450kr og afbestillingsforsikring er for stort et tab for en tilmelding, som lige nu ikke ser ud til at blive gennemført.

  Derfor vil jeg blot her tilkendegive, at Nicolai skal med om alle omstændigheder vil det, og pengene er sat af til det.

  Måske vi kan skrive sammen på sidste dag for tilmelding, så vi alle er klogere på, om det bliver til noget?

  På forhånd tak.

  Vh Vibeke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.